Informatie op z'n Jip en Jannekes!

|

Zou het niet geweldig zijn als we geen lange teksten meer hoeven te lezen op het internet om erachter te komen wat een bedrijf doet? Het idee van puur visuele, (bijna)tekstloze websites vliegt al een tijdje rondjes door men hoofd maar het idee heeft onlangs dan toch zijn laatste vlucht gemaakt.

De stasische website heeft zijn ondergang gezien. Tekst (update informatie) is één van de grote wapens in de strijd tegen de concurrentie voor bedrijven op internet sinds de komst van het cms.

Feiten en nummers om in te lijsten!
Bij een klein onderzoekje naar dit concept vond ik: http://www.wallstats.com/.

Wallstats is de website van Jess Bachman. Hij maakt van nummers en lange lappen tekst visueel aantrekkelijke statestieken. Dit komt zeer veel in de buurt van wat ik met mijn concept bedoel. Maak tekst zoveel mogelijk visueel door het vooral niet achterelkaar op regeltjes maar het te verspreiden over de ruimte die je hebt en maak de structuur en de logische verbinding visueel duidelijk. Dat zou minder tekst betekenen en makkelijkere opname van informatie.

Okey, het is geen reëel concept. Er gaat enorm veel tijd in zitten en het is moeilijk up-to-date te houden. Maar... zou het niet geweldig zijn?

0 reacties:

Een reactie posten